Nemzeti COUBatov-lista

Nemzeti COUBatov-lista

Indul a Nemzeti COUBatov-lista: a legjobb magyar coubok egy helyen!

2018. július 18. - COUBatov Gábor

2017 egyértelműen a COUB éve volt Magyarországon, a tíz másodperces rövidvideó-megosztó oldal (vagy ahogy a Coub definiálja magát: "a GIF hanggal") év végi válogatásába több magyar alkotás is bekerült.

A hazai Coub-szcéna (nevezzük az alkotókat coubistáknak, esetleg coubikosoknak?) 2018-ban még magasabb fokozatra kapcsolt, ma már naponta készülnek az aktuális belpolitikai eseményekre reflektáló szatirikus coubok, melyek 10 másodpercnyi terjedelmüket bőven meghaladó ideig képesek könnyed szórakozást nyújtani. A coub sikerének titka egyébként valószínűleg az, hogy rendkívül egyszerű ilyen videókat létrehozni, ez az egy perces tutorial bemutatja a lényeget. 

Ez a blog azért indult, hogy megőrizze az utókornak a legjobb magyar coubokat. 2018. első félévének coubjai havi bontásban már elkészültek, augusztustól pedig havonta felkerül ide az aktuális válogatás. Ha végignézed 2018 első félévének termésének javát, valószínűleg téged is beszippant majd a coub-őrület - ha így van, kövesd a Nemzeti COUBatov-listát a Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornára, kövess tumblr-ön, meg persze a Coubon is (ahol egyébként folyamatosan gyűjtögetem az aktuális coubokat a hónap végéig, amikor válogatás lesz belőlük)

Ha találsz vagy készítesz Coubot, amelynek szerinted a következő havi válogatásban a helye, feltétlenül dobd be a linkjét a http://bit.ly/coubatovlista linken található űrlapon!

Lássuk tehát az idei év eddigi bőséges termését! Májustól egy Python-script segíti a coubok összegyűjtését, ami a videó letöltése mellett a videók szerzőjét és címét is kigyűjti a linkkel együtt, így ezek a YouTube-videó leírásában is megtalálhatók - köszönet a technikai segítségért az automatizált videós projekteket fejlesztő Greyhound LátványKÉPség-nek!

2018. január

2018. február

 2018. március

 2018. április

 

2018. május 

 2018. június

A bejegyzés trackback címe:

https://coubatovlista.blog.hu/api/trackback/id/tr2914120457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása